Senaste inläggen

Av Jessica - 23 september 2011 15:22

Today we mourn the passing of a beloved old friend, Common Sense, who has been with us for many years. No one knows for sure how old he was, since his birth records were long ago lost in bureaucratic red tape. He will be remembered as having cultivated such valuable lessons as: - Knowing when to come in out of the rain; - Why the early bird gets the worm; ... - Life isn't always fair; - And maybe it was my fault. Common Sense lived by simple, sound financial policies, don't spend more than you can earn and adults, not children, are in charge. His health began to deteriorate rapidly when well-intentioned but overbearing regulations were set in place. Reports of a 6-year-old boy charged with sexual harassment for kissing a classmate; teens suspended from school for using mouthwash after lunch; and a teacher fired for reprimanding an unruly student, only worsened his condition. Common Sense lost ground when parents attacked teachers for doing the job that they themselves had failed to do in disciplining their unruly children. It declined even further when schools were required to get parental consent to administer sun lotion or an aspirin to a student; but could not inform parents when a student became pregnant and wanted to have an abortion. Common Sense lost the will to live as the churches became businesses; and criminals received better treatment than their victims. Common Sense took a beating when you couldn't defend yourself from a burglar in your own home and the burglar could sue you for assault. Common Sense finally gave up the will to live, after a woman failed to realize that a steaming cup of coffee was hot. She spilled a little in her lap, and was promptly awarded a huge settlement. Common Sense was preceded in death, by his parents, Truth and Trust, by his wife Discretion, his daughter Responsibility, and his son, Reason. He is survived by his 4 stepbrothers; I Know My Rights, I Want It Now, Someone Else Is To Blame and I'm A Victim. Not many attended his funeral because so few realized he was gone. If you still remember him, pass this on. If not, do nothing.....

Av Jessica - 30 augusti 2011 17:34

Helgen som va var det St Julians feast.


Fyrverkeri, bandclubs, massa folk, inga bilar.....


             

Av Jessica - 30 augusti 2011 16:51

vi har haft fullt upp med att fixa i det nya köket och nu är fas 2 över...


Kanske inte den smartaste tiden på året att börja fas 2 i vårt köksprojekt men  va skönt att det är över.


Så denna gång blev rivning av vägg, bygga en annan vägg, få upp ett fönster och en dörr, nytt tak i köket och lite annat smått och gott


Det är tur att man har en man som gillar och gör ett bra jobb med allt han tar för sig


           


högtalare utomhus va även de hans ide :)


Jag är nöjd med min kryddträdgård som fick liv på bakgården igen efter det att mina andra plantor dog när de blev väldigt dåligt omhändertagna i värme, damm och jobbkaos....



           


Efter det här projektet ska vi ta det lugnt med större projekt på ett tag, men små projekt som att flytta vinranka efter den har klippts ner, måla kökstak och väggar, få dit nån sorts vägg under köksskåp när vi bestämt vad och fixa kökskåpsdörrar till den nya del som blev i fas 1 av köksprojektet ska nog orkas göra.


Sen är det ju öven några tapeter som måste upp......



Av Jessica - 22 juli 2011 14:35

 

 

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Jessica - 4 juli 2011 17:56

Nu har semestern börjat -  vinflaskan är öppen, maten puttrar på spisen, resväskan framtagen och packningen påbörjad......

Imorgon bär det av till mormor, Bobby, Elly, morbror och moster, massa skoj och lugn och ro är planen


 


Trevlig sommar!



Av Jessica - 13 juni 2011 18:28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Av Jessica - 11 juni 2011 12:33

är ju så gott. Idag blev det både jordgubb/rabarber kräm samt rabarber smulpajer


kräm:

 


5 dl vatten kokas upp

250 gr rabarber skivas och läggs i det kokande vattnet - låt det koka upp igen

250 gr jordgubbar skivas och läggs i det rabarber - låt det koka upp

tillsätt 3 msk socker - låt koka upp

 

blanda 3 msk potatismjöl i lite kallt vatten och rör ut - tillsätt i krämen och koka upp igen. Låt sedan krämen svalna

 



rabarberpaj - 15 små pajer


skiva 500 gr rabarber och blanda med lite kanel, 1 msk potatis mjöl och 4 msk socker

Lägg i formarna

 

gör smulpaj av 1 1/2 dl mjöl, 1 1/2 dl havregryn, 1 1/2 dl socker och 125 gr smör och smula över rabarberna

 

in i ugnen i ca 12 min i 225 grader

   


Trevlig lördag!




Av Jessica - 10 juni 2011 18:19

massa gott har jag fått till de senaste dagarna och allt va mycket lättare än jag först trott


Chokladmarmelad:


1 dl mjölk

1 1/2 dl grädde

1 dl socker

1 msk smör


kokas ihop till en seg massa - sirapliknande


100 gr mörk choklad hackas och rörs i - voila så va det klart


recept lånat av http://sotasaker.com/


   

denna marmelad blev sedan fyllningen i macarons:


125 gr riven mandel

250 gr florsocker

4 äggvitor

0.75 dl socker

1 msk kakao


Blanda mandel och florsocker i en matberedare

Vispa äggvitorna och socker till en styv maräng.

Sikta samman de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills allt blandats.
Fyll en spritspåse och spritsa 2 cm rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.

Låt rundlarna torka ca 60 minuter innan de gräddas i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter, kakorna skall ha fått en hård skorpa och ”stannat”.


 


   


vaniljglassen ligger i frysen just nu för att bli riktigt god (men tog en liten fusksmakbit och det verkar bli suveränt gott). Väldigt enkelt och ingen glassmaskin behövdes


1 vaniljstång

5 msk vatten

koka vaniljstången i 5 min och låt svalna


3 ägg - separera dem

vispa 3 äggvitor med elvisp på ganska låg hastighet till ett löst skum. Öka sedan farten och vispa tills äggvitorna blir fluffiga och styva så att man kan vända bunken upp och ner utan att något rinner ur. Ställ åt sidan.


3 dl vispgrädde - Vispa grädden (inte för hårt) och ställ den också åt sidan.


3 ägggulor

1 dl siktat florsocker

Vispas tills det blir riktigt pösigt


Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg ner dem i ägguleblandningen. Rör med en slickepott ner grädden och sedan ungefär hälften av äggvitan. Vänd sist ner resten av äggvitan med försiktigare rörelser.


Lägg i en frysbar burk och frys minst 4 timmar


Smaklig måltid



Ovido - Quiz & Flashcards