Alla inlägg under mars 2011

Av Jessica - 11 mars 2011 14:50

M är ju inte så intresserad av att klä ut sig än, men jag lyckades få på honom en pirathatt till deras karnevalfest i skolan i fredags. Svärdet va nog roligast enligt honom....


    

Av Jessica - 11 mars 2011 14:41

idag på vägen hem från skolan plockades det massa blommor till mormor.



 






 

måste ju dofta gott med   


nu är bara frågan hur vi ska få dem till mormor.....


trevlig helg! 

Av Jessica - 2 mars 2011 14:54

som jag berättat tidigare är tanken att jag ska duka lite finare till middagen för att det blir trevligare att sitta vid ett fint dukat bord. En blogg jag följer gör det massa roliga servettbrytningar bl a och jag lånar ideer på servettbrytningar från dem.


Den här gjorde jag i helgen


  


Enkel men fin och framförallt lätt att göra som nybörjare

Vik servetten på mitten och en gång till så det blr en kvadrat.

Vik ner ett lager i taget så en centimeterbred kant ses av det underliggande lagret.


Av Jessica - 1 mars 2011 18:23

Jag fick ett gäng citroner och apelsiner förra veckan och visste inte riktgit vad jag skulle göra med dem.....


    


men efter lite sökande på nätet bestämde jag mig för att prova på 3 nya saker; lemonade, citron sorbet och citronmarmelad samt en gammal klassiker; färskpressad apelsin juice


Apelsinjuice va enklast att göra :) men oj så gott, det va en blandning av blod och vanliga apelsiner


  



Marmeladen blev lite rinnig men det funkar bra på toast och då jag halverade sockermängden på receptet blev det väldigt syrligt och gott


  


citronmarmelad recept så som jag gjorde det:

12 citroner
6 dl socker
6 dl vatten

2 tsk citronsyra


Skrubba och tvätta citronerna väl. Riv skalet och skär ut fruktköttet. Var noga med att inget av det vita kommer med. Lägg kött och skal i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp. Rör i sockret och låt blandningen sjuda i 45 minuter under omrörning. Här gjorde jag 'marmeladprovet' men hade nog lite för bråttom skulle nog ha varit ännu 'segare' innan jag stängde av spisen....


Lemonade va nästa sak att testa


  


Lemonade recept


3 dl vatten

2 dl socker

3 dl citronjuice

9 dl vatten att spä ut med


Först gjorde jag en sockerlag som fick koka i ca 5 min sen blandade jag ihop allt och stölde in i kylen för att bli kall. Servera med is och citronskivor.




Sorbet va nog den som blev bäst och nästa gång ska jag servera den så här


  


Citron sorbet recept

200 gram  socker  
3 dl  vatten  
3 dl  pressad citron 
citronskal, från 1 citron  
2  msk  mascarponeost

Ställ in en låg form på 20–25 cm i frysen. Gör en sockerlag på vatten och socker och sjud i 5 min. Ta av från värmen och låt svalna ca 15 minuter.

Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.

Smaka av. Om citronerna är mycket sura kan det behövas lite mer socker. Häll blandningen i den frysta formen och ställ tillbaka i frysen igen. Ta fram den efter ungefär 1 timme och rör om med en gaffel. Fortsätt att röra om en gång i timmen de närmaste tre timmarna, sedan är den färdig att servera.



Ovido - Quiz & Flashcards