Direktlänk till inlägg 31 mars 2011
Igår hade vi gäster och M hjälpte mig med maten
Först gjorde vi lite rödbet-, morot- och palsternackschips
Näst blev det en aubergine sallad och en aubergine dipp. Vi började med att grilla 3 auberginer med några klyftor vitlök intryckta i dem
Aubergine sallad:
1 1/2 grillad aubergine skuren i småbitar
10 mellanstora tomater skuren i småbitar
3 salladslök skivad
1 grön paprika skuren i småbitar
blanda allt och servera
Aubergine dipp:
1 1/2 grillad aubergine
2 tsk kummin
2 tsk stark paprika pulver (hade ingen så använde mild paprika pulver och det gick bra det med)
citronjuice från 1/2 citron
1 burk grekisk yougurt
2 vitlöks klyftor
2 msk färsk hackad persilja
blanda allt med en mixerstav, servera med rostat bröd, crackers att dippa med
Då jag inte hade så mycket tid innan gästerna skulle komma gjorde jag en enkel servettbrytning
blev grillat till middag och till efterrätt blev det kladdkaka med valnötter i och till det lite jordgubbar eftersom de är så suveränt goda just nu - färskplockade på morgonen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|