Alla inlägg under juni 2010

Av Jessica - 19 juni 2010 09:01

är nog ett av de godaste bröd som finns.

Färskt eller rostat dagen därpå, med smör eller majonäs eller tomatpuree och olivolja.

Så gott!


  


Av Jessica - 17 juni 2010 15:05

M har hittat ett roligt (enligt honom) husdjur


  


Vi har tusental av dem utanför vårt hus, de gillar jord och framförallt vatten i jord. Om de blir rädda rullar de ihop sig till små svarta bollar.


M plockar upp dem och kallar dem för "my baby" och tycker att de ska få leka lite så han lägger dem på olika ställen, stenar, blad, blommor och massa annat som detta stackars småkrypsäkert uppskattat om haninte va så otroligt rädd och rullat ihop till en liten boll


Väldigt sött att han vill ta hand om dem,men vet inte om jag tycker just de är så bra att ha som husdjur....







Av Jessica - 17 juni 2010 13:18

Idag för 15 år sedan flyttade jag till Malta. Tiden går fort när man har roligt.


  

Av Jessica - 17 juni 2010 13:06

Igår va vi 5 tjejer som gick på bio och såg Sex and the City 2.


Filmen va ok, med några roliga kommentarer emellan. Jag är ju inge SATC fan direkt så för mig fick filmen 2 plus   


  

Av Jessica - 14 juni 2010 20:55

Igår va det äntligen dags för oss mammor (Harriet och jag) att gå ut och ta ett  välförtjänt glas vin (eller flera) som vi har planerat länge och flera gånger fått skjuta på.


Vi började på Bianco's i Spinola bay. Det är nog en av de bästa restaurangerna i området som har bra priser på maten - value for money!

  


Efter par glas där bestämde vi oss för att bege oss in i smeten i Paceville. Jag har inte varit där på länge eller ofta och det va lite roligt att berätta för H hur det såg ut för 15 år sedan när jag första gången upptäckte PV - såg ju helt annorlunda ut då och alla mina favorit barer från då är dessvärre stängda så vi provade på en nyöppnad bar som heter Bar Celona - väldigt dyrt ställe och va inte så imponerande.


Vi hoppade över de gator som är som värst - men det va lite kul att se att inte mycket i atmosfären har förändrats även om många barer är nya och folket är bra mycket yngre än när jag var där som mest. 

Konstaterade dock att ingen av barerna är som The Alley   - svårt att toppa!



  








Av Jessica - 12 juni 2010 20:46

Idag har varit en busy dag


Jag har med Ummehans hjälp gjort ca 3 l tomatpuree, supergott blev det!

Tog oss ungefär 8 timmar, 10 kilo tomater och ett brännsår för min del, men väl värt det.


Bilge underhöll M med hjälp av 4 söta små kattungar hela dagen


     


A har fortsatt med om/utbyggnaden av bakgården. Idag gjorde han vatten ochavlopps delen, imorgon är det meningen att elen ska fixas


Och 60 års kalaset är mammas. Dessvärre kunde vi inte åka till Sverige för att vara med och fira, vilket känns jätte tråkigt   . Jäkla otur VM är just i år då det blev semesterstopp på jobbet pga det.


Hade verkligen velat vara där och fira med henne och familj och vänner, det är vid såna här tillfällen det känns jobbigt att inte bo i Sverige.


Får se fram emot att åka dit om 5 veckor istället.

Skickar en stor kram till mamma och hoppas hon får en super bra födelsedag imorgon och är säker på att kalaset  (som pågår jsut nu) är fantastiskt





  

Av Jessica - 11 juni 2010 18:35

när M alldeles spontant säger "mamma, i like you this much" medan han sträcker ut armarna så mycket han kan och springer fram och ger mig en kram, en puss och massa mys.


M, Mamma älskar dig så hon spricker


     




Av Jessica - 11 juni 2010 15:26

Idag va det dags för M's tredje besök hos logoped.


Det va nog det bästa besöket hittills, han va inte lika blyg som de andra gångerna och logopeden sa att han hörde jättestor skillnad sedan vi var där förra månaden. Han uppfattade även att M försöker sig på både maltesiska och svenska ljud och det är ju 2 totalt olika sorters ljud, så det är ite coolt tycker vi.


  



Ikväll blir det kinesisk mat i Valletta Waterfront, vi är ju sällan på andra kinesiska restauranger än vår favorit kines så ska bli spännande att seom vi hittar någon annan som kan konkurera lite med China house


Ovido - Quiz & Flashcards