Direktlänk till inlägg 31 januari 2011
Nedan recept har jag lånat från en annan blogg, de va så suveränt goda och lätta att göra förutom att de tar lite tid mellan arbetsmomenten. Receptet är för 12 st briocher
Blanda samman alla alla ingredienser ordentligt. Degen ska vara blank. Lägg degen i en plastpåse och ställ in i kylen över natten.
På morgonen ta ut degen och skär bort 1/8 av degen. Rulla resten av degen i en avlång rulle som du delar i 12 lika stora delar. Forma dem till bollar, lägg dem i muffinsformar och tryck ner ett djupt hål i mitten med hjälp av tummen. Rulla ut den sparade åttondelen av degen till en lång rulle. Dela den i tolv delar som Du rulla till små bollar. Tryck fast dessa i fördjupningarna.
Låt jäsa i en timme och pensla sedan med ett uppvispat ägg. Grädda i cirka 25 minuter i 175 grader C. varm ugn.
Servera varma med smör/sylt/ostar eller bara äta så som de är
suveränt gott! passade utmärkt till vår champagne frukost och 11 briocher åts upp.
Frös 1 för att se hur det gick med det, nja sisådär blev resultatet men bättre än att slänga....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|